Как работи услугата Тайна бележка?

Използвайки услугата за изпращане на „тайна бележка“ с Телеграма.бг, ти изпращаш криптирана бележка, която се самоунищожава в момента на прочитането й.

При натискане на бутона „Изпрати Телеграма.бг“, се изпраща e-mail към получателя на съобщението от типа „Тайна бележка“ от твое име към посочения от теб e-mail на получател.

След изпращане, Телеграма.бг има грижата да съхрани в криптиран вид съобщението от вида „Тайна бележка“ в защитена база данни до прочитането му от получателя. Съобщението от вида „Допълнителна информация, ако има такава…“ се пази в явен вид, отново в защитена база данни.

Съобщението от вида „Тайна бележка“ се показва един единствен път и се изтрива автоматично веднага, след показването си. То не може да бъде възстановено или показано отново. Съобщението от вида „Допълнителна информация, ако има такава…“ се показва в електронното писмо към подателя и при еднократното прочитане на тайната бележка.